Norsk politihistorie

Bjørn Johansen i Hugtun TV gir oss litt kort innføring i Norsk Politihistorie.

Som bakgrunn og forståelse av politiets virke og plass i det norske samfunn kan det være lurt å lytte til Bjørns fortelling.

Bjørn Johansen i Hugtun TV gir oss et innblikk i det norske politiets opprinnelse og historie i korte trekk. I denne 30 minutter lange informasjonsfilmen får du også høre om endringer i politiets mandat etter Utøya og om politiets bruk av fasces sog andre symboler på politiuniformen.

 

Det vekker ekle minner om tilstander i land, vi ikke liker å sammenlikne oss med. Diktatur og fascisme er det siste vi ønsker oss. En kanderfor bli litt stuss når en ser politiets logo. Riksvåpenet er muret inne av det fascistiske symbol. Les mer her på Wikipedia.

 

Politi-logo

 

Når vi ser denne logoen på ermene deres kan vi nå vite, at de står sammen i tykt og tynt; mot befolkningen.