Klettsaken skritt for skritt

Klettsaken1

En gutt (15) kom over en bil med nøkler utenfor en bilforretning etter stengetid i Trondheim. Livets største drøm åpnet seg – som om selveste vår herre hadde parkert kjøretøyet for hans skyld. Guttedrømmen endte i blodbad – der politiet henrettet kompisen.

Den yngste ble skutt i leggen da de stoppet og sprang ut av bilen. Gutten på 17år satt på kne med hendene i været. Jakten var over. Guttene hadde gitt seg, omringet som de var av politistyrken med skarpladte maskinpistoler. Sjokkert berettet vitner hva som skjedde:

En betjent gikk inn på siden av 17-åringen og avfyrte sin pistol mot tinningen hans. Det liknet på en målrettet henrettelse.

Det startet inne i byen. I Trondheim. Lediggang er roden til alt ondt, sies det. En gutt – 15 år – dasker gatelangs og se der: Utenfor en bilforretning står det en splitterny bil, ulåst og med nøkkelen i tenningslåsen!
Butikken har stengt og det er ingen å se.
Gutten smetter inn i bilen og drømmen er virkelighet
!

Han ivrer etter å vise frem byttet og avtaler med en kompis å hente ham etter jobb neste kveld. Men de blir raskt oppdaget av kjøretøyets eier som kjører drosje. Nå hadde han varslet alle drosjesjåfører i hele Trøndelag at hans nye bil var stjålet. En sjåfør gjenkjenner bilen det går bare minutter før drosjene stimler sammen om de uheldige gutter.

Men 15-åringen er ikke snau. Han klarer å smyge bilen ut av klemmen og kommer seg unna. Så nå er det slutt på drømme-turen. Nå går det plutselig i 100 gjennom Trondheims ellers så fredelige gater med en rekke sinte yrkessjåfører rasende etter.

Politiet blir varslet og snart tar de rutinerte konstabler over. Det er ikke lett å holde hodet kalt i en slik situasjon: Vips har guttene havnet i en blindvei og lovens lange armer nærmer seg fluktbilen fra hver sin side.

17-åringen var den forutseende typen. Allerede hjemmefra overveide han hvordan han best kunne avhjelpe situasjonen, om det skulle bli bråk. Kniv ville han ikke ta med, for det var kanskje ikke alle som ville la seg skremme av den. En feilkuttet og ubrukelig hagle kunne gi bedre respekt enn en liten kniv. En kammerat hadde lånt ham den. Det var ikke at 17-åringen hadde tenkt å skyte noen; han visste at våpenet kunne eksplodere om det ble avfyrt, så patroner var ikke med på turen.

Da en betjent dukket opp ved bildøren oppdaget han haglen. Betjenten sprang for livet og forsvant bak en snøfonn. Han andre gikk gjennom et basketak før guttene tok seg forbi politibilen og kom avgårde igjen.

Guttene tenkte da at det var på tide å avslutte. De skaffet seg vann og vasket bort fingermerker av den nye bilen. Men noen hadde sett dem og varslet politiet. Nå måtte de legge på hjul igjen.

Denne gangen var politiet godt bevæpnet og skjøt etter guttene; et dekk ble truffet. Likevel kjørte de et langt stykke på flatt hjul – med en kortesje av blått blinkende biler etter seg. Guttene endte i autovernet. På Klett.

Her ble den 15 år gamle biltyven omringet av et større antall bevæpnet politi. Det ubevæpnede barnet ble skutt i leggen.

Da 17-åringen så kammeraten ligge blødende på bakken, skjønte han at løbet var kjørt. Han kastet fra seg det ubrukelige våpenet, og reiste seg på kne med hendene i været. Maskinpistolene fra den store politistyrken pekte på ham. Politimannen, som hadde skutt 15åringen, gikk resolutt mot 17 åringen. På en meters avstand rettet han pistolen mot hans tinning og skjøt.

I avisene neste dag sto det at 17-åringen hadde forsøkt å vriste pistolen fra politimannen – og skuddet hadde løsnet. Vitnene fortalte en annen historie. De hadde ikke sett ham forsøke å ta våpenet ut av politiets hender. Det de hadde sett liknet en dårlig Hollywoodfilm: En kynisk henrettelse.

Trass i press fra politiet har vitnene ikke ville gi seg. Dermed ble den offisielle historien likegodt endret: Våpenet var avsikret og gikk av av seg selv! Sådan. Vådeskudd heter det. Politimannen var altså uskyldig og staten frakjente seg alt ansvar.

Politimannen traff ansiktet på den ene siden og kulen blåse ut et 6 cm stort hull i tinningen på den andre siden. Med et fantastisk arbeid og etter en betydelig innsats fra stab og operasjonsleger på sykehuset reddet de guttens liv. Og det utrolige var at gutten overlevde selv med hele tinningen blås bort på den ene siden.

Kugle gennem hovedet

Men hvor er de andre polititjenestemenn? Politiets emblem avslører ubehagelige ting!